Optivent platonmatta?

      Kommentarer inaktiverade för Optivent platonmatta?

Jag har nyligen, med min sambo, köpt ett fritidshus som är lite av ett renoveringsprojekt. Vilket känns väldigt roligt men också ganska övermäktig uppgift i livet. Men med positiv inställning kommer man långt! I källaren till huset är det betonggolv som vi tycker är lite tråkigt rent ut sagt samt så lämnar det en speciellt doft i källaren, antar på grund av fukt (?), som vi gärna skulle vilja bli av med.

Håll borta fukt, doft och makradon

Just platonmatta är ett samlingsnamn för olika typer av distansmattor, och sådana distansmattor håller borta fukt, mögel och dålig lukt – om det är gjort på rätt sätt! Och något som vi kände att vi var tvungna att ta i beaktning just med vår källare är att det är ju redan lite lågt i tak. Så vi vill inte installera något som gör att det blir ännu lägre därnere, men just optivent platonmatta är bara 8 mm hög. Vilket är perfekt, då gör det inget om vi lägger till exempel klinkers eller liknande för själva höjden blir inte jättestor. Stort plus i vår bok i alla fall!

Dåligt ventilerade golv

Som jag sa har vi ju lite problem med fukt på betongen och på hemsidan jag länkat tar dom även upp passivt ventilerade golv, där dom skriver att det innebär att man lägger en fuktspärr mellan betongplattan och ytgolvskiktet. Men med ett passivt golv så har man inte ett konstant flöde under mattan. Och just därför så verkar det inte som att ett passivt golv hjälper mot dålig lukt, därför tror jag att en optivent platonmatta är rätt väg för oss att gå när det kommer till källaren.