Jag kan nog vänja mig att leva jägarliv efter 50

Nu är älgstudsaren inskjuten så kikarsiktet stämmer med träffbilden, och jag är laddad för min första älgjakt. Jag fyllde 50 i våras och några vänner gav mig en helg på herrgård med mat och dryck OCH en utbildning som mynnade ut i en jägarexamen. Hagelbössa och småviltsdelen gick kalas bra, men det var tuffare med älgstudsaren. Men inte värre än att det löste sig några veckor senare. Var bra mycket vibbar från körkortstiden om man skall vara ärlig.

Härligt med vänner och släkt som snackar sig samman

Inte nog med jägarexamen, jag fick också ett presentkort hos Jägarliv på 3000 spänn som precis har spenderats. Jag investerade i ett jakt paket med underställ och byxor och jacka för jakt. Det kostade under 1500 spänn men var helt okej. Det blev ett gäng rejäla ullsockar och ryggsäck med som känns som en bra bas i mitt framtida jägarliv. Tro det eller ej, men det blev faktiskt över till en härlig läderhatt, kanske att gå lite för långt, men jag tycker den är rejält snygg. Rejäla kängor hade jag sen tidigare när jag levde friluftsliv, men nu är jag redo att börja en ny tid med jägarliv.

Nästa generations jägare står på tur

Jag blev rejält överraskad att det finns ett såpass utbud av barn och ungdomskläder till vettiga priser. Både grabben som är 13 och tösen som är 10 kommer få mjuka paket av tomten i år, så nästa år kommer vi vara fler som sitter på pass i vettiga jaktkläder för ett behagligt jägarliv.