Gasfjädrar för de flesta behov

Vad är en gasfjäder för något och vart sitter en sådan, kanske du alltid har undrat? Eller kanske inte, men jag kan informera dig om du är nyfiken att en gasfjäder oftast kan hittas på din bils bagagelucka men finns också på en del bilar vid motorhuven. Om de nu råkar vara så att du tänker att du ska byta din gasfjäder själv, för att spara en slant i reparationskostnader eller för att du inte har något att göra på kvällar och helger, så finns det ganska många som säljer gasfjädrar för de flesta behov. Gasfjädern har som enda syfte att hålla luckan (bagageluckan eller huven) uppe medan du sticker in huvudet där och rotar runt. Det är ganska bra som du förstår om luckan stannar där upp under tiden.

Byta gasfjäder själv

En gasfjäder kan också finnas på till exempel kåpan på din släpvagn eller om du kanske har en takbox som du använder ibland, då hålls locket till boxen uppe med hjälp av en gasfjäder. Hur som helst så finns gasfjädern i olika storlekar och modeller på ganska många olika ställen. Men att byta en gasfjäder är som sagt inte så svårt, men det kan vara svårare att hitta rätt gasfjäder. Om du har tänkt att handla en ny gasfjäder i en fysisk butik så tar du bara med dig den gamla och visar upp, så är det större sannolikhet att du får en likadan.

Handla gasfjäder online

I vissa onlinebutiker kan du ta ett foto på den gamla gasfjädern så att numret eller beteckningen kommer med så tar dom fram en ny åt dig. När du sedan byter din gasfjäder så ska du ha i åtanke att den inte får utsättas för yttre påverkan eller skada för då kan det läcka ut kvävgas ur kolvstången. Men bara du är försiktig i hanteringen så kommer du att klara detta galant! Tänk på att ingen minns en fegis, men att alla kommer ihåg en idiot.