Varma friluftsjackor från P4H

      Kommentarer inaktiverade för Varma friluftsjackor från P4H

Nu när hösten har kommit så kan det vara dags att uppdatera sin garderob med lite varmare kläder. För dig som rör dig mycket utomhus kan jag tipsa om varma friluftsjackor från P4H. P4H har ett stort utbud av friluftsjackor som kan användas för vandring, friluftsliv, jakt och annat utomhusliv. Allt från när du är ute och jagar till när du går ut med hunden. Många av deras friluftsjackor är dessutom väldigt snygga så du kan använda dem när du ska till jobbet eller handla.

Gemensamt för alla varma friluftsjackor från P4H är att de är genomtänkta när det gäller funktion och design. Även när du är ute i skogen ska du vara snyggt klädd. En jacka från P4H har alla funktioner du kan behöva:

  • Vattentät / vattenskyddad
  • Vindtät
  • Många praktiska fickor
  • God ventilation
  • Lättskött

Vilket material ska man välja?

Olika material har olika fördelar och nackdelar. En softshelljacka är gjord i ett mjukare material än en skaljacka. Den är smidig att använda och känns skön att bära. En softshelljacka är oftast inte helt vattentät och om det regnar ordentligt ute behöver du en regnjacka över softshelljackan. Många softshelljackor är fodrade med fleece vilket gör dem varmare än en skaljacka.

En skaljacka är ofodrad och står emot både vatten och vind. Du bär skaljackan som det yttersta plagget. Skaljackan har oftast inte lika bra ventilation som en softshelljacka, men med dragkedjor under armarna så kan ventilationen bli bättre. Med en skaljacka klär du dig efter lager-på-lager principen. Tänk därför på att din skaljacka måste vara lite rymligare om du ska använda den på vintern.

Ska du välja en varm friluftsjacka är det en softshelljacka du ska köpa. Men med en fleecetröja under skaljackan får du ungefär samma värme som med jackan i softshell. Ska din jacka fungera för större delen av året så väljer du en skaljacka. Med bara en tunn tröja under fungerar den under sommaren också.